Logo - Ministerul Cercetarii si Inovarii
IFA Logo
CERN Logo

Noutati

Intrunirea Consiliului Stiintific International Consultativ CERN (ISAB CERN)

Publicat la : 19 Octombrie 2017

Intrunirea Consiliului Stiintific International Consultativ CERN (ISAB CERN-RO) din acest an va avea loc in perioada 25 – 27 octombrie 2017. In data de 26 octombrie 2017, intre orele 9:00 si 12:00, va avea loc, in Sala de Consiliu a Institutului de Fizica Atomica, Simpozionul “Realizari si perspective ale participarii Romaniei la experimentele CERN” care este dedicat in principal prezentarii celor mai recente rezultate obtinute in cadrul proiectelor de Cercetare-dezvoltare prin care se realizeaza participarea Romaniei la CERN.

Etichete: IMPORTANT

De unde a inceput totul la experimentul ISOLDE?

Publicat la : 16 Octombrie 2017

Astazi se implinesc 50 de ani de fizica la experimentul ISOLDE de la CERN. In aceasta zi, acum jumatate de secol, primele fascicule au fost lansate la experimentul ISOLDE. Pentru a documenta aceasta realizare CERN a realizat un scurt documentar.

Etichete: Noutati CERN

LHCb a anuntat descoperirea experimentala a particulei "Xicc++"

Publicat la : 06 Iulie 2017

Experimentul LHCb de la CERN a anuntat, in cadrul conferintei EPS de Fizica energiilor inalte, observarea unei particule noi, "Xicc++", care este alcatuita din doi quarci charm si un quark up. Masa particulei este de aproximativ 3621 MeV fiind de patru ori mai grea decat protonul.

Etichete: NOUTATI CERN