ESFRO

Evaluarea potentialului romanesc de cercetare in domeniul fizicii si elaborarea strategiei nationale de cooperare internationala

Home Log inOpinia Dvs.Obiective specifice

OS1. Elaborarea unei metodologii de evaluare a potentialului stiintific si tehnic, uman si material, al directiilor de cercetare in fizica din Romania si a capacitatii de participare la mari colaborari internationale.

OS2. Identificarea acelor directii de cercetare in fizica, institutii, laboratoare si colective din Romania cu un potential real de dezvoltare, de crestere a vizibilitatii internationale si a impactului socio-economic (evaluare 2001-2008).

OS3. Stabilirea obiectivelor din programul stiintific si tehnic al marilor infrastructuri de cercetare europene si colaborari internationale in fizica la care Romania poate participa in mod consistent si eficient.

OS4. Elaborarea unei strategii de participare a Romaniei la marile colaborari internationale in fizica pe termen scurt (2012-2014) si mediu (2015-2020).

OS5. Stabilirea obiectivelor strategice si propunerea unui set de masuri menite sa intareasca potentialul uman si material al cercetarii de fizica din Romania in vederea cresterii impactului socio-economic si a vizibilitatii internationale a domeniului.